Gastronomi og Kulinarik

Kulinariske oplevelser for enhver smag i  Kühlungsborn.

Et kulinarisk højdepunkt er på 15. år “ Kühlungsborn Kocht!“. I november laver de bedste kokke i Kühlungsborn magiske menuer for gastronomiske feinschmeckere. Byen byder på mere end hundrede gastronomiske adresser – restauranter, nattelivet, pubber, barer og caféer. Alle har åbent året rundt. 

Her er et par eksempler:  „Edel & Scharf“ på havnen er berømte for deres hjemmelavede fritter og deres næsten legendariske currywurst med hjemmelavet sovs på 21 hemmelige ingredienser (nogle leveret specifikt fra Italien) må du heller ikke snyde dig selv for. Det ædle (Edel) i navnet refererer til den champagne som de ynder at severe til deres currywurst. Pompøst, men alligevel nede på jorden!

„Tillmann Hahn’s Gasthaus“: . Det gastronomiske koryfæ Tillmann Hahn forkælede alverdens statsmænds ganer til G8-topmødet i Heiligendamm. Han har skaffet michelin-stjerner til to forskellige restauranter ved Østersøen. Tillmann Hahn har mange års erfaring med regionale produkter og ingredienser, og han anser dette som en base for den højeste kvalitet i sin madkunst. 

Restaurant „Vielmeer“ ved havnemarinaen blev i 2012 tildelt den tyske „Gastronomi Preis“. Ejeren beskriver „Vielmeer“ som ikke bare værende en restaurant, men som en følelsesmæssig tankstation og et frirum, hvor der er plads til alle med hang til hygge og afslapning. Med en drink eller latte macchiato kan gæster også sidde udenfor og nyde den smukke udsigt med havet, bådene og solnedgange i horisonten. Indenfor finder man også en stor pejs, hyggelige klubsofaer og en lille scene hvor der ofte er live musik. 

Gastronomi og Kulinarik
Gastronomi og Kulinarik
Gastronomi og Kulinarik