Seværdigheder

Münster Bad Doberan

Doberaner Muenster-AussenDen i 1368 indviede højgotiske katedral Doberaner Münster, som har en enestående, original og middelalderlig indretning, er kendt som „den nordtyske murstensgotiks perle“ og er mål for tusinder af besøgende. Den tidligere klosterkirke for det i 1186 grundlagte cistercienserkloster anses i dag for at være Mecklenburg-Vorpommerns mest betydelige middelalderlige bygningsværk.

www.muenster-doberan.de

 

 

„Molli“ – 125 år damptoget tradition

Molli_DABDet er altid imponerende, når „Molli“ slænger sig gennem byen Bad Doberans smalle gader, forbi fodgængere, cyklister og personbiler. „Molli“, er et smalsporet damplokomotiv og forbinder siden 1886 Bad Doberan med østersøbadene Heiligendamm og Kühlungsborn. I Kühlungsborn West er der på det tidligere godsareal opstået et lille museum for den lille bane.

 

 

 

Europas ældste væddeløbsbane i Bad Doberan

Pferderennen auf der Rennbahn Bad DoberanMellem Bad Doberan og Heiligendamm ligger den ældste væddeløbsbane i den europæiske del af verden. Det første løb i denne historiske sports-facilitet fandt allerede sted den 10. august 1822. Det betyder, at der på den dengang stadig åbne mark foran Tysklands ældste søbad blev afholdt hestevæddeløb længe før den første tyske fodboldklub (1878) blev grundlagt.

 

 

 

Fyrtårnet Buk i Bastorf

Leuchtturm BastorfFyrtårnet i Bastorf ligger mellem Rerik og Kühlungsborn og er med sine 78 meter over havoverfladen Tysklands højest beliggende fyrtårn. Siden 1878 sikrer det kysten i Mecklenburgs bugt, adgangen til Wismars havn og advarer det mod grunden “Hanibal”.